Kod Bilgisi Nedir? Kod Dilleri Nelerdir?

İlk öncelikle Merhabalar Yazılım Deryası Okuyucuları;
Bugün sizlere Kod bilgisi Nedir? Kod dilleri nelerdir? Bu soruların cevaplarını inceleyeceğiz ve bu soruların cevabını sizlere anlatacağım. Okuyanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim.🤗


Kod Bilgisi: Yazılımcıların, Bilgisayar Mühendisleri ve Oyun yapımcıların karşılarına çokça çıktığı bu kodlar, onlara hem para kazandırıyor hem de Kullanıcılara(Örneğin; Bir oyun veya Bir uygulama kullanan kişilere) büyük kolaylıklar sağlıyor. Alışveriş sitelerine,Oynadığımız oyunlar ve daha fazlasını barından herşey kodlardan ibarettir. Yaşamın heryerinde Örneğin bir Hastanede Kullanılan Cihazların birçoğu (MR,Diyaliz vb.) Bile kodlardan oluşmaktadır. Onun için Kod bilgisini de bilmekte fayda vardır.

-Mobil oyun konularından örnek verecek olursak günümüzde 1 Milyar’ı aşan ve gelmiş geçmiş en çok indirmeye sahip olan PUBG oyunun yaklaşık olarak %50 – %70’i kodlardan oluşur. Bu kodları yazan yazılımcıların ise aldıkları maaş dudak uçuklatıyor. İşte sizlerde ne kadar kod bilgisini bilirseniz büyük şirketlerde çalışıp, büyük meblalarda maaş alabilirsiniz.

Kod Dilleri: Dünyada bulunan Tüm Kodların birçoğu hatta tamamı ingilizceden oluşur. Onun için bir Yazılım şirketi,Oyun yapımcısı veya Web tasarımcılığı işlerinde ve iş ilanlarında da İngilizce bilmesi “Zorunlu” olarak yazar. Java Script, HTML, Css, MYSQL, Asp.net, C++ ve daha fazlası birer kod dillerine örnektir. Örnek verecek olursak Web sitesi tasarımında HTML ve CSS kullanılır. Şu anda en çok kullanılan kod dili ise Java’dır. İşte bu kod bilgisi ve Kod dilleri hayatımızın her noktasında da bulunur. Son olarak Bilgisayar programcısı veya yazılımcı olmaya niyetiniz var ise bunları öğrenmenizde fayda var derim.

Kod Dillerinden Örnekler:

-Java Örneği:

-PHP Örneği:

-HTML Örneği:


Bu Kod Bilgisinden ve Dillerinden Bilgi sahibi olmak isterseniz

https://www.heryerdeyazilim.com sitesinden Java veya bazı dillerin detaylı anlatımları vardır, bakabilirsiniz.

Bir sonraki makalede Görüşmek Üzere 🙋🏻‍♂️

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.