Akıllı Telefonlardan “Wi-Fi Şifresi Öğrenme” Yolları

Merhaba Herkese. Bu Yazımızda, Akıllı Telefonlardan (Android & IOS) “Wi-Fi Şifresi” Öğrenmenin Yollarını Kısaca Anlatacağız.


Hayatımızın Bir Parçası Haline Gelen İnternete Erişmemizin 2 Tür Yolu Bulunuyor. İster Telefonumuzda Bulunan, SIM Kartımızın ve Telefonumuzun Özelliği Olan Mobil Veri’den, İstersekte Telefonumuzun Ayarlarında Bulunan Wi-Fi ile İnternete Erişebilmekteyiz. Mobil Veri İnternet Paketlerimizi Tüketirken (Sınırlı İnternet), Wi-Fi ise Hiçbir Şekilde İnternetimizi Tüketmiyor. (Sınırsız İnternet) Mobil Veri ile Direk İnternete Bağlanabiliyorken, Wi-Fi’da ise, Harici Bir Ağın Şifresini Girerek Bağlanabiliyoruz. İşte Bu Noktada, Bazı Akıllı Telefon Kullanıcılarının Sıklıkla Karşılaştığı Sorunlardan Biri Olan “Yanlış Şifre” Sorununu ve Bu Sorunu Ortadan Kaldıracak “Wi-Fi Şifresi Öğrenme Yollarını / Adımlarını” Anlatacağız.

Yanlış Şifre: Wi-Fi Ağlarından Herhangi Birine Bağlanmak İstediğinizde ve Şifresini Yanlış Girdiğinizde, Karşınıza Çıkan Hata Mesajıdır.


Wİ-Fİ ŞİFRESİ ÖĞRENME YOLLARI (ANDROİD)

ADIM 1: Telefondan “Ayarlar” Uygulamasını Açalım. Ardından, En Üstte Yer Alan “Bağlantılar” Bölümüne Basalım. (Aşağıda Bulunan Fotoğraf Karşılaştırma Çubuğunu Hareket Ettirerek Görebilirsiniz.)


ADIM 2: Bağlantılar Bölümüne Bastıktan Sonra “Wi-Fi‘yı” Açın. Daha Sonra, Wi-Fi’ın Sağında Yer Alan “Ayarlar İkonuna (Dişli Çark)” Basın. (Taralı Alanda Belirtilmiştir.)


ADIM 3: Çıkan Ekranda, Sol Altta Bulunan “QR Kodu” Butonuna Tıklayın. QR Kodu İçeren Telefonu, Wi-Fi’a Bağlanmak İsteyen Telefona Okutarak Wi-Fi Şifresini Öğrenebilir ve Bağlanabilirsiniz.

BİLGİLENDİRME:

Bu İşlem, *Android 10 Sürümü ve Üzeri* Telefonlarda Yapılabilmektedir.

Wİ-Fİ ŞİFRESİ ÖĞRENME YOLLARI (iOS)

iOS İşletim Sistemli Telefonlarda, Android’lerde Olduğu Gibi Wi-Fi Şifresini Öğrenmek Maalesef Bulunmuyor. Bu İşlemi Doğrudan Yapabilmek İçin Uygulamaya ve Bir macOS İşletim Sistemli Bilgisayara Sahip Olmanız Gerekmektedir. Ancak Wi-Fi Şifresini Öğrenmeden Paylaşmayı İstiyorsanız Bunun da Bir Yolu Bulunuyor.

Wi-Fi Şifresini Öğrenmeden Paylaşma:

  1. Şifreyi Paylaşmak İstediğiniz Kişinin Telefon Numarasını Rehberinize Kaydedin.
  2. Wi-Fi Şifresini Paylaşacağınız Kişinin “iCloud Hesabını” Cihazınıza Ekleyin. Aynı İşlemi, Karşı Tarafta Cihazına Uygulasın.
  3. Daha Sonra, Hem Siz Hem de Karşıdaki Kişi “Bluetooth’u” Açsın.
  4. Ardından, Wi-Fi Seçeneğine Tıklayın ve Paylaşmak İstediğiniz Ağın Üzerine Tıklayın. Bu Adımdan Sonra, Karşınıza Çıkan Kutucuğu “Şifreyi Paylaş” Diyerek Paylaşın.

BİLGİLENDİRME:

Bu İşlem, *iOS 11 Sürümü ve Üzeri* Telefonlarda Yapılabilmektedir.

Bu Yazımızda, Akıllı Telefonlarda “Wi-Fi Şifresini Öğrenme ve Paylaşma” Yollarını Anlattık.

Bir Sonraki Yazıda Görüşmek Üzere, Kalınsağlıcakla…

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.